PDA

View Full Version : HELP : PC froze up on desktop..........


ROYC75
06-29-2005, 09:50 PM
OK, I was running TrendMicro House call tonight while I was out. Sometime during the scan, Norton found a bug of some sort and deleted the file. I didn't write the name down......... I ran some other software ( adaware, spybot,etc. ) and rebooted the machine.

I get a window : Explorer.EXE - Unable to locate Coponent
This application failed to start because SHDOCVW.dll was not found. Reinstalling application may fix this problem.

This window is placed on my deskstop.... if I click off of it, I still have a desktop with no icons, the dame thing is not loading up ?

WTF is this file ? How do I get it back to square 1 again ?

theultimatekcchiefsfan
06-29-2005, 10:03 PM
Here is the file you are missing.

Unzip to extract the file to
your windows\system directory.

If you can access safemode this might work.

ROYC75
06-29-2005, 10:06 PM
When I tried to log in on safe mode, I got the same message and a blank black screen behind it, no icons.........

ROYC75
06-29-2005, 10:18 PM
Last known safe configuation........ same message.

wutamess
06-29-2005, 10:37 PM
put in the win2k or xp disk and run setup again.
at the second screen choose to repair the installation.

BigMeatballDave
06-29-2005, 11:54 PM
The Feds are seizing your machine. They feel Scanlon may be a threat to our National Security...

ROYC75
06-30-2005, 06:44 AM
put in the win2k or xp disk and run setup again.
at the second screen choose to repair the installation.


I copied the file to disk from this pc, plugged it in, I can't get no response to promp from the mouse. The mouse arrow moves around, I have no start menu, no Icons, just the background wallpaper I have of the grandkids on it.

Can't do anything.............

Dartgod
06-30-2005, 08:11 AM
Can you boot to command prompt and copy from there?

ROYC75
06-30-2005, 08:19 AM
OK, I have Windows XP Home Edition on the pc, I have another Windows XP Home Edition disc, it's not the same disc that is downloaded to this pc.

Will that work ? I question it because of the product dodes being different.

Further more, i copied the zip file to disc, but I can't open it up on the CD rom anyways. Will the windows open it up automatically ?

My damn pc guy( that built the damn thing ) is still in bed catching his beauty sleep.......

ROYC75
06-30-2005, 08:20 AM
Can you boot to command prompt and copy from there?



I was able to go there, but I'm not far enough advanced to know what to do with it.

ROYC75
06-30-2005, 09:44 AM
Well the pc guy woke up, be here arond noon......

ROYC75
06-30-2005, 11:27 AM
Here it is .......... MHTMLRedir.Exploit


http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/mhtmlredir.exploit.html

ROYC75
06-30-2005, 11:27 AM
BTW, up and running..........