PDA

View Full Version : Ive lost all my CD Drives.....I Give up


C-Mac
10-09-2005, 10:41 AM
I cant figure this one out. I think this happened when I did the last Windows Service Pack Upgrade but I really cant be for sure, anyway my 2 CD Rom Drives are unrecognized in "My Computer" and have an exclamation on them in the Device menu. I have tried removing them and reloading but the same problem. Windows says it can find the software "please in cd"....which I cant. In the Properties info , it says that there is an error in the registry. I've did a registry clean and repair, even tried a completely diffierent CD rom with the same result. I really dont want to go back in time and Restore for I will probably lose valuable stuff.
Any ideas?????????

Mr. Laz
10-09-2005, 11:14 AM
might try installing all your motherboard drivers again.


was it windowsXP service pack 2?

C-Mac
10-09-2005, 11:17 AM
might try installing all your motherboard drivers again.


was it windowsXP service pack 2?

I think is was 3, the latest.
I'm ticked at it for sure because it has tossed my favorite firewall program also....and of coarse I cant reload it without CD Rom

C-Mac
10-09-2005, 11:18 AM
might try installing all your motherboard drivers again.

How?

Mr. Laz
10-09-2005, 11:21 AM
I think is was 3, the latest.
I'm ticked at it for sure because it has tossed my favorite firewall program also....and of coarse I cant reload it without CD Rom

i don't think they have released 3 yet...


service pack 2 is the latest and it doesn't play well with others :(

Mr. Laz
10-09-2005, 11:22 AM
How?
do you still have the motherboard installation disk?

do you know what type of mother board it is?

Count Zarth
10-09-2005, 11:27 AM
Your motherboard's website will have the drivers.

Mr. Laz
10-09-2005, 11:28 AM
How to uninstall Service Pack 2 (http://support.microsoft.com/kb/875350)

KC Jones
10-09-2005, 11:52 AM
I'd be looking at firmware (bios) update from your MB manufacturer as well.

C-Mac
10-09-2005, 11:57 AM
I'd be looking at firmware (bios) update from your MB manufacturer as well.

I had already looked to see if there were any updates for my bios and I already had the latest installed.

C-Mac
10-09-2005, 12:04 PM
How to uninstall Service Pack 2 (http://support.microsoft.com/kb/875350)

I was about to do this but a window popped up and listed several programs that could be affected if unistalled.
So I chickened out.

C-Mac
10-09-2005, 12:05 PM
do you still have the motherboard installation disk?

do you know what type of mother board it is?

Its a CD :(

Mr. Laz
10-09-2005, 12:17 PM
Its a CD :(

don't suppose you have another computer to search in the CD and see the information, do ya?


might list it on outside cover of the CD itself.


try and find the mobo brand and model then google search for new updated drivers.

SP2 might not like your old mobo CD drivers.

also do the same for the CD drivers themselves

C-Mac
10-09-2005, 12:26 PM
don't suppose you have another computer to search in the CD and see the information, do ya?


might list it on outside cover of the CD itself.


try and find the mobo brand and model then google search for new updated drivers.

SP2 might not like your old mobo CD drivers.

also do the same for the CD drivers themselves

I copied the drivers for the ROMS onto my memory stick from another computer, but when I went to install it, it said that it must se original disk
:cuss:

Everthing else works fine on this computer as far as dowloading or searching, just the ROM drives. I will try to search the motherboard ifo again.

Mr. Laz
10-09-2005, 12:42 PM
I copied the drivers for the ROMS onto my memory stick from another computer, but when I went to install it, it said that it must se original disk
:cuss:

Everthing else works fine on this computer as far as dowloading or searching, just the ROM drives. I will try to search the motherboard ifo again.
this might help bypass that disk thingy

----------------------------------
start > settings > control panel > System > Hardware > Device manager


locate the device for the the drivers you want to reload


right click > update driver


point it to the correct location for drivers
-------------------------------------



still think online for updated version is your best bet though

C-Mac
10-09-2005, 12:57 PM
this might help bypass that disk thingy

----------------------------------
start > settings > control panel > System > Hardware > Device manager


locate the device for the the drivers you want to reload


right click > update driver


point it to the correct location for drivers
-------------------------------------



still think online for updated version is your best bet though

Yes..... I haven't tried pointing to it.

C-Mac
10-11-2005, 08:56 PM
Nothing still...

Darkwolfe
10-11-2005, 10:28 PM
Try removing everything under IDE controllers and reboot. CD/DVD drives use all native drivers so XP should be finding those without a problem.

The other possibility is looking for updated drivers for your MBD controllers. If you're still stuck, post the make and model of the MBD and we'll snoop a bit.

C-Mac
10-11-2005, 10:37 PM
Try removing everything under IDE controllers and reboot. CD/DVD drives use all native drivers so XP should be finding those without a problem.

The other possibility is looking for updated drivers for your MBD controllers. If you're still stuck, post the make and model of the MBD and we'll snoop a bit.

When you say IDE, I assume you mean the hard drives..yes? If so do I also remove the cd rom drives also?

SaltyDog
10-12-2005, 05:21 AM
I cant figure this one out. I think this happened when I did the last Windows Service Pack Upgrade but I really cant be for sure, anyway my 2 CD Rom Drives are unrecognized in "My Computer" and have an exclamation on them in the Device menu. I have tried removing them and reloading but the same problem. Windows says it can find the software "please in cd"....which I cant. In the Properties info , it says that there is an error in the registry. I've did a registry clean and repair, even tried a completely diffierent CD rom with the same result. I really dont want to go back in time and Restore for I will probably lose valuable stuff.
Any ideas?????????


Have you installed NERO or CLONE CD?
Sometimes they will trash your ASPI drivers.
Uninstall these programs and go to ADAPTEC.COM and download/install the ASPI drivers even if you don't have those programs installed.

Good luck.

C-Mac
10-12-2005, 07:27 AM
Have you installed NERO or CLONE CD?
Sometimes they will trash your ASPI drivers.
Uninstall these programs and go to ADAPTEC.COM and download/install the ASPI drivers even if you don't have those programs installed.

Good luck.

No I hadnt, loaded the ASPI..no difference.

SaltyDog
10-12-2005, 08:50 AM
No I hadnt, loaded the ASPI..no difference.

Ok, now that I have my brain back I remembered this.

Go here and you should be ok.

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;320553

Again, good luck and keep me posted.

By the way, a good source of info is CDFREAKS.COM check them out.

SLAG
10-12-2005, 03:23 PM
The Above Post is the RX for your Ailment

C-Mac
10-12-2005, 04:30 PM
Ok, now that I have my brain back I remembered this.

Go here and you should be ok.

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;320553

Again, good luck and keep me posted.

By the way, a good source of info is CDFREAKS.COM check them out.


SaltyDog and Slag......you are my heroes today! :)
Rep coming your way!
:thumb:

SaltyDog
10-12-2005, 07:56 PM
SaltyDog and Slag......you are my heroes today! :)
Rep coming your way!
:thumb:


No problem, just glad to help you.

By the way, did the registry edit do it or did you have to do the second part?

C-Mac
10-12-2005, 08:08 PM
No problem, just glad to help you.

By the way, did the registry edit do it or did you have to do the second part?

Just the edit of the 2 registries did it.

SLAG
10-13-2005, 09:48 AM
yeah a buddy of mine had the same problem not too long ago he called sony tech support they said they couldnt do anything about...

one quick google search fixed it right up ... and sure nuff same for you