PDA

View Full Version : Electronics Heater question


Skip Towne
10-21-2009, 09:12 AM
My buddy has a travel trailer that has a heater that doesn't have a pilot light. It has some sort of igniter that apparently isn't working since it only blows cold air. Does anybody know what the problem could be? And yes it is full of blinker fluid and the Johnson rod works.

ClevelandBronco
10-21-2009, 09:14 AM
...the Johnson rod works.

Then Viagra isn't the solution.

HemiEd
10-21-2009, 09:15 AM
I replaced one once, painless. Don't remember much about it though, except it was silly easy.

MOhillbilly
10-21-2009, 09:16 AM
piezo igniter? northerntool.com

Reerun_KC
10-21-2009, 09:19 AM
AntiFreeze

Skip Towne
10-21-2009, 09:29 AM
The furnace is a Suburban model NT-30SP. Do those igniters go bad frequently?

MOhillbilly
10-21-2009, 09:38 AM
http://www.airforums.com/forums/f427/ok-say-i-want-to-order-a-new-ignitor-flame-sensor-for-my-suburban-furnace-22029.html


http://www.justanswer.com/questions/1qg09-2007-keystone-laredo-5th-wheel

Skip Towne
10-21-2009, 10:09 AM
http://www.airforums.com/forums/f427/ok-say-i-want-to-order-a-new-ignitor-flame-sensor-for-my-suburban-furnace-22029.html


http://www.justanswer.com/questions/1qg09-2007-keystone-laredo-5th-wheel

Thanks for those sites. They both talk about the same model furnace my buddy has. We should be able to fix it if we can get parts.

Hog Rider
10-21-2009, 10:39 AM
Could be the relay that fires the igniter. Typically a complete circuit board replacement.

that's all,

boogblaster
10-21-2009, 10:39 AM
Yea Skip, its a electric igniter .. easy to find , easy to replace .......