Home Mail MemberMap Chat (0) Wallpapers
Go Back   ChiefsPlanet > The Ed & Dave Lounge > Media Center

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-30-2012, 10:39 AM  
Pushead2 Pushead2 is offline
**** off
 
Pushead2's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: New York
Casino cash: $5125
PC to TV Streaming - Wireless

I have a ton of content (TV Shows, Movies & Music) on my desktop that I much rather watch on my 55" LED TV than my 21" monitor in my bedroom.

I have a PS3 hooked up to the T.V. but that doesn't allow me to use files over 4gb, so 720p & 1080p videos can't be watched due to the FAT32 issue.

What's the best route to go about this wirelessly?
Posts: 4,271
Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.
  Reply With Quote
Old 12-02-2012, 03:08 PM   #16
Molitoth Molitoth is offline
Chiefs Rubberneck
 
Molitoth's Avatar
 

Join Date: Apr 2004
Casino cash: $5272
Sony SMP‑N200
Posts: 11,195
Molitoth is too fat/Omaha.Molitoth is too fat/Omaha.Molitoth is too fat/Omaha.Molitoth is too fat/Omaha.Molitoth is too fat/Omaha.Molitoth is too fat/Omaha.Molitoth is too fat/Omaha.Molitoth is too fat/Omaha.Molitoth is too fat/Omaha.Molitoth is too fat/Omaha.Molitoth is too fat/Omaha.
  Reply With Quote
Old 12-07-2012, 03:42 PM   #17
Pushead2 Pushead2 is offline
**** off
 
Pushead2's Avatar
 

Join Date: Feb 2007
Location: New York
Casino cash: $5125
Serviio will not open on my cpu at all & PMS won't find my PS3 at all.
__________________
"Just make sure you mention my name in the top brackets. And make sure they mention your name as the top - insert vulgar language that Chiefsplanet doesn't like even though it's a harmless lyric -....."
Posts: 4,271
Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.
  Reply With Quote
Old 12-07-2012, 04:38 PM   #18
Pushead2 Pushead2 is offline
**** off
 
Pushead2's Avatar
 

Join Date: Feb 2007
Location: New York
Casino cash: $5125
Got PMS to work on my MacBook Pro but not on my Win7 desktop. I'm okay with that but how do I get it to stream smoother? Does my ps3 need to be connect via LAN or MacBook Pro?
__________________
"Just make sure you mention my name in the top brackets. And make sure they mention your name as the top - insert vulgar language that Chiefsplanet doesn't like even though it's a harmless lyric -....."
Posts: 4,271
Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.
  Reply With Quote
Old 12-07-2012, 05:06 PM   #19
Detoxing Detoxing is offline
Dyslexic Speed Reader
 
Detoxing's Avatar
 

Join Date: Mar 2005
Location: San Diego
Casino cash: $5375
Somewhat off topic here, but i don't want to start a thread for it.

Sometimes i want to connect my laptop to my flatscreen (to play games) in the room via HDMI, but when I do, the resolution looks like crap. The text is real hard to read...it just doesn't look anywhere near as good as it does on my laptop screen.

Why is this and what can i do to fix it?
__________________
Don't half ass two things. Whole ass one thing.
Posts: 19,030
Detoxing has an IQ even higher than Frankie's.Detoxing has an IQ even higher than Frankie's.Detoxing has an IQ even higher than Frankie's.Detoxing has an IQ even higher than Frankie's.Detoxing has an IQ even higher than Frankie's.Detoxing has an IQ even higher than Frankie's.Detoxing has an IQ even higher than Frankie's.Detoxing has an IQ even higher than Frankie's.Detoxing has an IQ even higher than Frankie's.Detoxing has an IQ even higher than Frankie's.Detoxing has an IQ even higher than Frankie's.
  Reply With Quote
Old 12-07-2012, 05:18 PM   #20
Fish Fish is offline
Missing Dick Curl
 
Fish's Avatar
 

Join Date: Sep 2005
Casino cash: $5540
Quote:
Originally Posted by Detoxing View Post
Somewhat off topic here, but i don't want to start a thread for it.

Sometimes i want to connect my laptop to my flatscreen (to play games) in the room via HDMI, but when I do, the resolution looks like crap. The text is real hard to read...it just doesn't look anywhere near as good as it does on my laptop screen.

Why is this and what can i do to fix it?
It's probably trying to fit the screen resolution of the laptop to the TV. Go to Display Properties on the computer and change the resolution to a different setting once it's hooked up to the TV.
__________________
Posts: 25,653
Fish is obviously part of the inner Circle.Fish is obviously part of the inner Circle.Fish is obviously part of the inner Circle.Fish is obviously part of the inner Circle.Fish is obviously part of the inner Circle.Fish is obviously part of the inner Circle.Fish is obviously part of the inner Circle.Fish is obviously part of the inner Circle.Fish is obviously part of the inner Circle.Fish is obviously part of the inner Circle.Fish is obviously part of the inner Circle.
  Reply With Quote
Old 12-07-2012, 05:37 PM   #21
DaveNull DaveNull is offline
Veteran
 
DaveNull's Avatar
 

Join Date: Nov 2011
Location: Villa Straylight
Casino cash: $5180
I don't have one, but would the PS3 work with big files if you formatted it as ExFAT?
Posts: 1,196
DaveNull would the whole thing.DaveNull would the whole thing.DaveNull would the whole thing.DaveNull would the whole thing.DaveNull would the whole thing.DaveNull would the whole thing.DaveNull would the whole thing.DaveNull would the whole thing.DaveNull would the whole thing.DaveNull would the whole thing.DaveNull would the whole thing.
  Reply With Quote
Old 12-08-2012, 02:33 PM   #22
Pushead2 Pushead2 is offline
**** off
 
Pushead2's Avatar
 

Join Date: Feb 2007
Location: New York
Casino cash: $5125
Just uninstalled Java & PMS then proceed to reinstall and everything works. It streams everything to my 55" in my bedroom flawless. Thanks to everyone. REP time.
__________________
"Just make sure you mention my name in the top brackets. And make sure they mention your name as the top - insert vulgar language that Chiefsplanet doesn't like even though it's a harmless lyric -....."
Posts: 4,271
Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.
  Reply With Quote
Old 12-10-2012, 08:18 AM   #23
htismaqe htismaqe is offline
What? What?
 
htismaqe's Avatar
 

Join Date: Aug 2000
Location: Chiefsplanet
Casino cash: $6225
I must be missing something here.

How is the PS3 affected by the computer being formatted FAT32? Or is he trying to use a USB storage device or something?

I have a 1TB NAS formatted XFS and stream all kinds of shit to my PS3.
Posts: 61,436
htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.
  Reply With Quote
Old 12-10-2012, 01:51 PM   #24
Pushead2 Pushead2 is offline
**** off
 
Pushead2's Avatar
 

Join Date: Feb 2007
Location: New York
Casino cash: $5125
Quote:
Originally Posted by htismaqe View Post
I must be missing something here.

How is the PS3 affected by the computer being formatted FAT32? Or is he trying to use a USB storage device or something?

I have a 1TB NAS formatted XFS and stream all kinds of shit to my PS3.
PS3 won't read files over 4gb. (Blu-Ray)
__________________
"Just make sure you mention my name in the top brackets. And make sure they mention your name as the top - insert vulgar language that Chiefsplanet doesn't like even though it's a harmless lyric -....."
Posts: 4,271
Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.Pushead2 must have mowed badgirl's lawn.
  Reply With Quote
Old 12-10-2012, 04:16 PM   #25
htismaqe htismaqe is offline
What? What?
 
htismaqe's Avatar
 

Join Date: Aug 2000
Location: Chiefsplanet
Casino cash: $6225
Quote:
Originally Posted by Pushead2 View Post
PS3 won't read files over 4gb. (Blu-Ray)
So it's the PS3 drive that's formatted FAT32?

I'm still missing something I guess because I don't understand why the HDD on the PS3 would have any effect on streaming videos from another device to the PS3.
Posts: 61,436
htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.
  Reply With Quote
Old 12-10-2012, 04:27 PM   #26
mnchiefsguy mnchiefsguy is offline
MVP
 
mnchiefsguy's Avatar
 

Join Date: Dec 2003
Casino cash: $5190
Quote:
Originally Posted by htismaqe View Post
So it's the PS3 drive that's formatted FAT32?

I'm still missing something I guess because I don't understand why the HDD on the PS3 would have any effect on streaming videos from another device to the PS3.

The drive on my pc that is streaming to my PS3 is a 2 TB NTFS drive. My understanding is that the PS3 will not read any drive directly that is not FAT32. So if I had an external drive that was formatted NTFS and want to play files from it on my PS3, I would have to hook it up to a PC and then stream the content over, as opposed to just directly connecting said drive to the PS3 via USB.
__________________
Posts: 6,829
mnchiefsguy is obviously part of the inner Circle.mnchiefsguy is obviously part of the inner Circle.mnchiefsguy is obviously part of the inner Circle.mnchiefsguy is obviously part of the inner Circle.mnchiefsguy is obviously part of the inner Circle.mnchiefsguy is obviously part of the inner Circle.mnchiefsguy is obviously part of the inner Circle.mnchiefsguy is obviously part of the inner Circle.mnchiefsguy is obviously part of the inner Circle.mnchiefsguy is obviously part of the inner Circle.mnchiefsguy is obviously part of the inner Circle.
  Reply With Quote
Old 12-11-2012, 07:51 AM   #27
htismaqe htismaqe is offline
What? What?
 
htismaqe's Avatar
 

Join Date: Aug 2000
Location: Chiefsplanet
Casino cash: $6225
Quote:
Originally Posted by mnchiefsguy View Post
The drive on my pc that is streaming to my PS3 is a 2 TB NTFS drive. My understanding is that the PS3 will not read any drive directly that is not FAT32. So if I had an external drive that was formatted NTFS and want to play files from it on my PS3, I would have to hook it up to a PC and then stream the content over, as opposed to just directly connecting said drive to the PS3 via USB.
Ah.

That's what I was missing.

I guess I didn't see any reason someone would want to stream direct when so many network-based options are readily available.
Posts: 61,436
htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.
  Reply With Quote
Old 12-12-2012, 06:13 AM   #28
DaveNull DaveNull is offline
Veteran
 
DaveNull's Avatar
 

Join Date: Nov 2011
Location: Villa Straylight
Casino cash: $5180
Agreed. The network layer takes care of that.

If you plugged it in, it wouldn't recognize it but if it's a network share it doesn't care. I'm guessing it would be the same way if your TV could access network shares. I had that issue with my Samsung TV, but switched to streaming everything with AirVideo instead of using SneakerNet to move the files to the TV.
Posts: 1,196
DaveNull would the whole thing.DaveNull would the whole thing.DaveNull would the whole thing.DaveNull would the whole thing.DaveNull would the whole thing.DaveNull would the whole thing.DaveNull would the whole thing.DaveNull would the whole thing.DaveNull would the whole thing.DaveNull would the whole thing.DaveNull would the whole thing.
  Reply With Quote
Old 12-12-2012, 07:56 AM   #29
htismaqe htismaqe is offline
What? What?
 
htismaqe's Avatar
 

Join Date: Aug 2000
Location: Chiefsplanet
Casino cash: $6225
Quote:
Originally Posted by DaveNull View Post
Agreed. The network layer takes care of that.

If you plugged it in, it wouldn't recognize it but if it's a network share it doesn't care. I'm guessing it would be the same way if your TV could access network shares. I had that issue with my Samsung TV, but switched to streaming everything with AirVideo instead of using SneakerNet to move the files to the TV.
I guess I'm just lucky. My PS3 and TV just happen to be in the same spot where the fiber comes into my house, so my network gear and my A/V gear are right next to each other.

My PS3 and NAS are plugged into the same switch.
Posts: 61,436
htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.htismaqe is obviously part of the inner Circle.
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump




All times are GMT -6. The time now is 02:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.